Izložba “Prvi svetski rat u minijaturi”

   

    Poštovani prijatelji i ljubitelji maketarstva,

    Povodom stogodišnjice primirja u Velikom ratu, Maketarski Klub Oluj i Beogradski maketarski klub, u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti,sa zadovoljstvom Vas pozivaju da zajedno obeležimo ovaj veliki jubilej kroz izložbu

 

“Prvi svetski rat u minijaturi”

    Izložba će biti svečano otvorena u Galeriji nauke i tehnike SANU (ulaz iz Đure Jakšića br.2), 8. novembra 2018. u 18h, i trajaće do 29. novembra.

   MK Oluj i BMK, pozivaju sve zainteresovane maketare, bez obzira na klupsku pripadnost, da svojim maketama doprinesu ovoj manifestaciji. Tematika je široka i pokriva sve letelice / vozila / plovila / diorame itd, smeštene u period 1914-1918. Sve razmere su dobrodošle i biće organizovane u smislene celine. Molimo zainteresovane da naprave selekciju svojih maketa, i prijave se za učešće na izložbi. Obzirom da se radi o izložbi pod pokroviteljstvom umetničko-istorijske ustanove, makete bi trebalo da zadovolje neke osnovne uslove za izložbu,kao što su uredno sastavljanje (obrađeni spojevi) i uredno bojenje / dekali. Slike maketa su poželjne uz prijavu, jer će sve izložene makete biti potpisane i zavedene u katalošku publikaciju SANU. Molimo vas da prijavu maketa sa fotografijama i kraćim istorijskim opisom (zanimljivosti, godina, front, jedinica, itd) pošaljete najkasnije do sredine oktobra 2018, kako bismo imali vremena da sa domaćinima izložbe opremimo prostor.

   Prijavu maketa za izložbu možete slati na adresu izlozba.maketa@gmail.com

   Detaljne informacije biće naknadno objavljene, a možete nas pratiti na našim FB i Instagram stranama, kao i na forumu Maketarski Kutak.

Maketarski Klub Oluj
Beogradski Maketarski Klub
MK Oluj – Facebook
BMK – Facebook
BMK – Instagram