Izložba maketa Janjina 2016

IMG 8051

Članovi Maketarskog kluba Oluj su, na poziv maketarskog kluba iz Janjine, Grčka, imali priliku da izlože svoje radove u ovom prelepom mestu.Janjina je grad na severozapadu Grčke naseljen sa nekih 110.000 stanovnika. Smešten na obali jezera Pamvotis, obiluje prelepim pejzažima i neverovatnim jutrima. Obrisima grada dominira ogromna tvrđava, izgrađena u šestom veku i obnovljena za vreme Otomanskog carstva.U blizini mesta se nalazi pećina Perama, prepuna dvorana čiji prirodni ukrasi vajani tokom milion i po godina oduzimaju dah. Imali smo posebnu čast da nam domaćin pokaže malo poznate znamenitosti u neposrednoj okolini Janjine, kao što su kameni mostovi, stara arhitektura i prirodne lepote mesta.

 Izložba je postavljena u neposrednoj blizini centra grada, na samoj obali jezera, od 6. do 8. maja 2016. Tu su svoje mesto našli i daljinski upravljani modeli aviona i kamiona. Janis Papulakos je održao radionicu na temu bojenja detalja od metala na figurama. Svoje radove su, pored nas i domaćih, izložili i maketari iz Bugarske.Predivno druženje i boravak u Janjini su upotpunili poseta lokalnoj prodavnici maketa, gde se članovi kluba iz Janjine redovno okupljaju, kao i zajednička večera koju je domaćin upriličio za sve izlagače.

Na zatvaranju izložbe uručene su zahvalnice svim izlagačima, a mi smo, kao klub, imali čast da domaćinu uručimo sliku grčkog miraža, rad našeg člana Milana Radulovića.Sa izložbe u Janjini poneli smo nova poznanstva i prelepa sećanja. Nadamo se ponovnom viđenju u ovom prelepom mestu.