XII Novogodišnji Kup – Izveštaj

 

    Prošao je još jedan Novogodišnji kup. Ove godine su, za razliku od prošle, vremenski uslovi bili savršeni. Dva sunčana dana u decembru su u mnogome doprinela fenomenalnoj atmosferi u kojoj se Kup odvijao.Na postavci smo imali 527 takmičarskih i 55 izložbenih maketa. Svoje radove je izložilo 124 seniora, 19 kadeta i 16 juniora – ukupno 159, od čega 50 iz Srbije. Na takmičenju su pored domaćih učestvovali maketari iz Portugala, Italije, Nemačke, Slovenije, Slovačke, Češke, Poljske, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Rusije, Makedonije i Grčke.

Uporedo sa takmičenjem odvijala se i dobro posećena maketarska berza.

U subotu su održane dve radionice. Prvu je, posvećenu najmlađim maketrima, održao Bine Logar, počasni član našeg kluba iz Kranja. Drugu radionicu je održao Grega Križman, naš kolega iz IPMS Slovenije, a bila je posvećena naprednim tehnikama starenja aviona. Više o radionicama ćemo pisati u posebnim izveštaju.

Posebno zadovoljstvo nam je pričinilo druženje sa našim gostima na zajedničkoj večeri održanoj u subotu veče.

U nedelju smo nagradili 176 radova. Nagrada kompanije Harder i Stinbek kojom je nagrađen najperspektivniji mladi maketar nas je jako obradovala. Nagradu je uručio predstavnik kompanije Adrijano Biro. Posebne nagrade su uručili i gostujući maketarski klubovi.

Spisak nagrađenih radova možete pogledati ovde: Rezultati

Zahvaljujemo se svim donatorima i sponzorima, a posebno Muzeju vazduhoplovstva, na nesebičnoj pomoći i podršci Novogodišnjem Kupu.