Ćerveteri 2023

25. i 26. marta ove godine održano je maketarsko takmičenje u Ćerveteriju, Italija. Naši prijatelji iz maketarskog kluba Ćentumćele iz Ćivitavekije su organizovali ovaj događaj. Na takmičenju je prigodno obeležen jubilej 100 godina vojne avijacije u Italiji.
Izloženi radovi su jako kvalitetni, mnogi oduzimaju dah svojom jedinstvenošću i kvalitetom izrade. Imali smo priliku da se pokažemo na ovom takmičenju i steknemo neke nove prijatelje. Naravno, posebno je uživanje videti stare prijatelje, sa kojima se nismo videli jako dugo.
Na takmičenju je priređena i maketarska berza, a nije izostao ni zajednički ručak, na kome smo uživali u domaćim poslaticama.
Proglašenje je održano u zdradi gradske skupštine. Najmlađi maketeri su, zasluženo, odneli i najglasnije aplauze.
Pored fantastičnog druženje lepa stvar na ovim putovanjima je i prilika da se nešto novo vidi i nauči. Ni sanjali nismo da se u neposrednoj blizini Ćerveterija nalaze etrurske grobnice, Grad mrtvih.
Na slikama ne deluju ni blizu kao u prirodi, a stvarno oduzimaju dah i najveći su utisak ovog putovanja. Tu je, naravno, i večni grad, Rim, koji nam je i ovog puta otkrio neke svoje nezaboravne stvari i svojim tajnama koje rado otkriva pozvao da ga ponovo posetimo.
Prvom prilikom – na narednom takmičenju u organizaciji naših drugara iz MK Ćentumćele!