Aprilski Kup – Herojima u Čast Beograd 26.03-05.04.2014

U prostorijama Doma vazduhoplovstva u Zemunu je u organizaciji ministarstva odbrane i Maketara 204 vbr organizovana izlozba maketa u periodu od 26. Marta do 5. Aprila 2014. godine. Pored maketa postavljena je i izlozba posvecena Aprilskom ratu 1941. godine na kojoj su se mogli videti mnoge interesantne fotografije kao i price o pilotima i jedinicama vazduhoplovstva koje su ucestvovale u odbrani Kraljevine Jugoslavije.
Poslednjeg dana izlozbe, 5 Aprila je odrzano i maketarsko takmicenje, na kome su ucestvovali maketari iz Hrvatske i Srbije, pa je samo takmicenje poprimilo medjunarodni karakter.

Prema recima predstavnika organizatora, naseg kolege maketara, Zastavnika Sase Jovanovica, u takmicarskom delu je ucestvovalo oko 240 maketa, dok se tokom trajanja izlozbe moglo videti isto toliko maketa.
Tokom izložbenog dela, izložbu su posetili učenici sa nastavnicima i roditeljima iz preko 20 škola sa teritorije Opštine Zemun i Novi Beograd, razna humanitarna i dečija udruženja pripadnici VS i brojni građani pojedinačno ili grupno.
Poseta u svakom slučaju iznad očekivanja.
Clanovi Maketarskog kluba Oluj su ucestvovali kako u izlozbenom tako i u takmicarskom delu, a od organizatora smo za pruzenu pomoc u organizaciji, dobili Zahvalnicu.