X Novogodišnji kup – Izveštaj

Deseti, jubilarni, Novogodišnji kup je za nama. Po prvi put je trajao dva dana, a privukao je, kao i do sada, maketare iz Srbije i inostranstva. Pored, već ustaljenih, maketara iz Italije, Slovenije, Mađarske, Češke, Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske, Makedonije i Grčke, po prvi put su na Kupu izlagali svoje radove maketari iz Rumunije, Rusije, Slovačke, Poljske i Moldavije. Njih, ukupno, 169, od čega 24 juniora i 13 kadeta. Iz Srbije je svoje radove na Kupu predstavilo 50 maketara. U takmičarskom delu je bilo izloženo 440 maketa, u izložbenom 74.

Ovaj Kup je posebno obeležila radionica “Povratak osnovama” namenjena našim najmlađima, koju su održali naši prijatelji iz Slovenije. Muzej vazduhoplovstva je obezbedio vođene ture kroz izložbu posvećenu Srbiji u Prvom svetskom ratu, a nije izostala ni bogata berza maketa, boja, potrošnog materijala i maketarskog pribora i alata. 

Veliku čast su nam ukazali maketarski klubovi iz Slovačke, Rumunije, Poljske, Grčke i Rusije koji su posebno nagradili radove koje su smatrali izuzetnim. Jako nam je drago da je najava kupa medijski podržana od strane Radio Beograda, a izveštaj sa Kupa objavljen u dnevnim novinama Blic, kao i na maketarskom portalu eastmodels.sk, koji uređuju naše kolege iz Slovačke.

Pored uživanja u velikom broju izuzetno kvalitetnih radova, ovaj kup je obeležila i zajednička večera sa našim gostima na kojoj smo sticali nova poznanstva i razmenjivali iskustva.

Zahvaljujemo se svim sponzorima, a posebno Muzeju vazduhoplovstva, na podršci i pomoći u organizaciji ovog jubilarnog Kupa.

Rezultate možete pogledati ovde: rezultati

Do sledećeg Kupa – srećna vam nova maketarska godina!