8. Maketarska radionica

    Poštovani maketari, avio entuzijasti i drugi ljubitelji ovog našeg lepog hobija, MK Oluj i ove godine ima čast i zadovoljstvo da vas pozove na Novogodišnje maketarske radionice koje se tradicionalno odvijaju za vreme Novogodišnjeg kupa u amfiteatru Muzeja vazduhoplovstva.Prva radionica će i ove godine će biti posvećena najmlađim maketarima u uzrastu od 7 do 12 godina. Planirana je za 15. decembar od 12 sati, u trajanju od tri sata. U ulozi moderatora biće naš počasni član i afirmisani maketar iz Slovenije – Bine Logar.

 

 

    Za sve učesnike su obezbeđene Revell makete za rad i potreban pribor i alat. Učešće na radionici je besplatno.U nedelju, 16. decembra na programu je radionica posvećenju ožičavanju aviona iz Prvog svetskog rata, a svoje veštine će demonstrirati Zoran Jakovljević – Profa, član MK Oluj. Radionica počinje u 10 sati i trajaće dva sata. Odmah po završetku radionice, od 12 sati, na programu je predstavljanje knjige “Vazdušni rat u Španiji 1936-1939” našeg autora Zorana Bašića. Predstavljanje knjige prati i posebna izložba maketa aviona obrađenih u ovoj knjizi. Dešavanja u amfiteatru Muzeja vazduhoplovstva će biti snimana u svrhe promocije maketarstva.

Verujemo da će posebno interesantan biti i simulator letenja na Cesni 172. Ako nam vremenski uslovi dozvole, nadamo se da ćemo uspeti da izložimo i simulator aviona F-16. Oba simulatora je izradio Dejan Pantić i verno oslikavaju instrument table i sve komande aviona.

Dobrodošli!