Drugi svetski rat u minijaturi

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo vas da će se u organizaciji MK Oluj, Beogradski Maketarski Klub i Galerije nauke i tehnike SANU, organizovati izložba pod nazivom “Drugi svetski rat u minijaturi – 80 godina od Aprilskog rata”.


Izložba “Drugi svetski rat u minijaturi – 80 godina od Aprilskog rata” biće održana u aprilu mesecu povodom 80 godina od događaja kojim je u Srbiji započeo Drugi svetski rat.
Na izložbi će biti prikazano više od 100 maketa borbenih sredstava iz ovog perioda – avioni, brodovi, vozila, diorame i vinjete. Pored maketa biće izloženi i panoi na kojima će se nalaziti crteži i fotografije mape borbenih dejstava, isečci iz štampe i tekstovi.

Kako su burna istorijska dešavanja učinila da je broj muzejskih eksponata borbene tehnike iz tog vremena veoma ograničen, maketa je odabrana kao pogodan medij da posetiocima izložbe pruži trodimenzionalan prikaz i uvid u pomenuta tehnička dostignuća.Izložba je namenjena širokoj publici, a jedan od njenih ciljeva je i upoznavanje posetilaca sa maketarstvom u Srbiji.
Izložba će biti održana u periodu od 01.04.2021. do 24.04.2021. godine u prostorijama Galerije nauke i tehnike SANU.