Mirage Hobby – T 50

   T 50 je laki sovjetski tenk razvijen i proizveden na samom početku Drugog svetskog rata. Napravljeno je pedesetak primeraka i proizvodnja je napuštena nakon što su nove metode ratovanja potisnule koncept lakog izviđačkog tenka. Danas su sačuvana dva primerka, jedan se nalazi u muzeju u Finskoj, drugi je u ruskoj Kubinki.
   T 50 je naoruzan topom od 45mm i mitraljezom 7,62mm, postojala je osnovna verzija i verzija sa pojačanim oklopom na kupoli, Mirage u svom pakovanju daje delove za obe verzije. U kutiji se nalazi šest ramova od sive plastike sa minimalnim tragovima livenja.

   Gusenice su date iz pojedinačnih segmenata što može biti prednost i mana. Na svakom članku gusenice vodeći zub je dat kao poseban deo pa se kod sklapanja naoružajte strpljenjem. Sastavnica je formata A5 i deluje vrlo pregledno. Dodatak plastici su dva mala rama sa ecovanim delovima, odlićan detalj su rešetkasti poklopci motora koji bi u plastici izgledali manje uverljivo. U kutiji su dati dekali za rusku verziju – crvene petokrake i beli brojevi i za finsku zarobljenu varijantu – crne finske svastike. Maketa se preporučuje svima koje interesuje tema sovjetskog oklopa i Rusko finskog rata.

 
Darko Simić – Rodeo